Opis
Liofilizacja to metoda suszenia w ujemnych temperaturach, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych – wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Składniki: jabłka (30%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Produkt może zawierać: alergen: dwutlenek siarki.
Producent: Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1530 kJ / 361 kcal
- Tłuszcz: 0,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 85 g
- w tym cukry: 73 g
- Błonnik: 7,1 g
- Białko: 1,5 g
- Sól: 0,2 g