Opis
Liofilizacja to metoda suszenia w ujemnych temperaturach, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych – wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Składniki: owoce: jabłka (21%), jagody (10%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Produkt może zawierać: alergen: dwutlenek siarki.
Producent: Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1427 kJ / 340 kcal
- Tłuszcz: 0,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
- Węglowodany: 68 g
- w tym cukry: 50 g
- Błonnik: 30 g
- Białko: 0,8 g
- Sól: 0,02 g